Nyt kun Joulupukki on käynyt ja lahjat jaettu kilteille vastaanottajilleen, uskaltaa tähän blogiinkin niistä hieman mainintaa laittaa. Eli joitain syitä, miksi olen ollut kiireinen ja laiminlyönyt nukkistelua viime aikoina.

Tämän vuoden merkittävin uusi löytö näpertelyn saralla oli mulle hopeasavi. Kaikesta sitä pitääkin riehaantua... Työskentely vaati melkoisen työstövälineistön hankintaa (kaikkia omituisia ostoksia, kuten butaania), aikaa, kärsivällisyyttä, harjoittelua, itseopiskelua kahden kirjan ja Googlen avulla sekä "muutaman" euron investointeja. Mutta tässäkin ei auta kuin myöntää, että lopputulos korvasi kaiken vaivan - molemmat pikkusiskoni saivat joulupaketeistaan ihan itse, omin käpälin tekemäni, taatusti uniikit riipukset =)

Näin pienenpienistä ja kiiltävistä esineistä oli tuskaisen vaikeaa saada tarkkaa kuvaa. Tässä sitten ne kuvat, joista ehkä jotenkin jotain saa selvää:

Ja vielä lähempää tuo jälkimmäinen:Hyvälle ystävälleni tein laukun huovuttamalla. Materiaalina oli Tallinnasta ostettu hahtuvainen villa. Kudoin laukun kaksinkertaisesta langasta paksuilla puikoilla. Lanka oli äärettömän haurasta ja katkeilevaa, mutta huovutustuloksesta tuli ihan sopivan tiivis. Laukun malli muotoutui sitä tehdessä, vuoraus on puuvillakangasta, kiinnityksessä samasta Tallinnan lankakaupasta ostettu käsintehty nappi. Napin alkuperäispakkauksessa luki herttaisesti "NÖÖP". =)

Kuvassa on sakset mittakaavan vuoksi...

Neulahuovutettuja heijastimia tein suorastaan tuotantolinjan tavoin (myös bussissa voi neulahuovuttaa, jos kestää kanssamatkustajien kummastuneet katseet =D). Sydämenmuotoisessa heijastimessa on molemmin puolin heijastinkangasta, joulukuuseen kieputin heijastinlankaa.