Suomen kädentaitomessut järjestettiin Tampereella tänä vuonna jo 16. kerran, ja itse olin siellä neljättä kertaa vierailemassa. Sama tuttu tungos ja ryysis, paljon samoja, tuttuja näytteilleasettajia edellisiltäkin vuosilta, samoja tuotteita, joita olen vuodesta toiseen kuolannut (sitten kun mulla on mahdollisuus investoida 600e upeaan, käsin tehtyyn takkiin, niin tiedän mihin suuntaan - tosin luultavasti seuraavien messujen kautta, koska en ikinä muista laittaa ylös kyseisen puodin nimeä). Mutta vaikka messut ovat täynnä tuttuja juttuja, niin paljon uuttakin mahtuu mukaan, ja aina sieltä palaa kotiin paperikassi täynnä ihanuuksia ja lompakko tyhjänä. Tuttua sekin.

Tänä vuonna löysin erityisen paljon joululahjoiksi sopivia tuotteita, joista en tässä kohtaa sen enempää kerro. Mutta jotain esiteltävääkin on - tiesin, että tänä vuonna messuilta löytyy myös Nukkekoti Väinölän koju, joten heti ensimmäisenä messuopas käpälissä raivasin tieni sen luokse. Sen jälkeen vasta aloin katsella, mitäs muuta messuilta löytyy. Tärkeysjärjestys siis tuollakin =)

Kuvan ikikukka, laulukirja ja pullat ovat siis Nukkekoti Väinölän Marian käsialaa. Amppeli puolestaan on Keraamikko Marja-Leena Suvelan tuotantoa. Kuvassa pilkistää klemmari ihan mittakaavan vuoksi (missä meidän kaikki tulitikut ovat?), nämä ihanuudet kun ovat aivan uskomattoman pikkutarkkoja.