Ystäväni tilasi minulta siilitumput pienelle tyttärelleen. Koska en ollut senlaisia ennen tehnyt, alkoi projekti googlettamalla vimmatusti sopivaa ohjetta. Näköjään siilitumputkin voi tehdä monella tavalla, ja niistä monista versioista valitsin sitten tällaisen: neuloin ensin tavalliset lapaset ihan normaaliin tapaan, sitten neuloin pörrölangasta sopivan kokoisen tilkun, jonka ompelin käsin kiinni lapaseen. Tämän version valitsin, koska siten vältyin intarsiatekniikalta, joka näin pienessä työssä ja varsinkin pörrölangan kanssa tuntui työläältä. Lisäksi tässä versiossa mahdollisesti kutittava pörrölanka ei tule lapsen herkkää ihoa vasten.

Peruslapasten ohjeen löysin Salomea-blogista. Lankana minulla oli käytössä SadnesGarnin Lanett Babyull Superwash, pörrölanka on nimeltään Schachenmayr Nomotta Brazilia. Siilin silmät ja nenän kirjoin vielä erikseen, nenän lanka on vaaleanpunaista Novita Rose Mohairia, silmien musta jotain jämäpätkää, seiskaveikkaa varmaankin.

Kuvassa ei tietenkään ole mitään mittakaavaelementtejä, mutta mittailin lapasten pituudeksi 16cm, leveyttä on peukalon paikkeilla n. 6cm.